fugl D R I K K E  M E N U E R

I N D I S K   V I N

 KUN INDISKE VINE – The South Indian’s vine hentes hjem fra den unge vingård Four Seasons Wineyard, som siden 2006 har dyrket vin på skråningerne i bjergkæden The Western Ghats i delstaten Maharashtra. Vinen fremstilles med fransk hjælp.

The South Indian’s Wine Menu – 89 kr.

To forskellige udvalgte vine til et vinvant dansk publikum. Mød en hvidvin og en fyldig, spændende rødvin, som vi har taget hjem fra en af Indiens mest roste vingårde i delstaten Maharashtra. Her hedder hovedstaden Mumbai, og delstaten hører sammen med Kashmir, Punjab, Andhra Pradesh, Tamil Nadu, Karnataka og Goa til Indiens bedste vinområder.

HUSETS HVIDVIN ZINZI – Glas: 49 kr./ Flaske: 197 kr.

Frisk og frugtig med subtile antydninger af tropiske frugter. Vinen har et godt syreindhold, der balancere sødmen.

RITU CHENIN BLANC 2015 Hvidvin  – Flaske: 227 kr.

Hvidvin. Lys og klar vin med aroma af lime, søde æbler, guava og banan. En vin, som støtter alt, den bliver serveret til. Kan også nydes alene som aperitif. Drue: Chenin blanc. ’Ritu’ betyder ’årstid’.

RITU BARRIQUE RESERVE VIOGNIER 2014 Hvidvin  – Flaske: 249 kr.

Hvidvin. Lys og klar, gylden vin med intens og blomstrende aroma, der rummer et hint af tørrede abrikoser og fersken. Godt afrundet med balanceret syrlighed og dvælende finish. Går godt sammen med det aromatiske, sydindiske køkken. Drue: Viognier.

HUSETS RØDVIN ZINZI  – Glas: 49 kr./ Flaske: 198 kr.

Rig på aroma af frisk knust rød drue med et hint af krydderier. En medium fyldig vin med bløde tanniner.

 RITU BARRIQUE RESERVE CABERNET SAUVIGNON 2011 Rødvin –Flaske: 228 kr.

 Cabernet Sauvignon. Kan på grund af vinens produktion indeholde en anelse bundfald.

RITU BARRIQUE RESERVE SHIRAZ 2011 Rødvin – Flaske: 297 kr.

Rødvin. Mørk rød farve. Lagret ni måneder på nye, franske egetræsfade. Rig på aroma, modne brombær med et kraftigt hint af tørrede krydderier. Intens røgfyldt og jordlig smag. Fyldig og kompleks. Druer: 87% Shiraz, 10% Cabernet Sauvignon, 3% Viognier. Vores favorit sammen med vegetarretter og dosa – anbefales også til lam og kylling.

BLUSH ROSÉ 2014 – Flaske: 190 kr.

Rosé på shiraz og zinfandel. Halvtør til halvsød blomsterig vin kombineret med frisk jord og en antydning af søde krydderier

25820

I N D I S K   ØL

Smag to af Indiens mest kendte og bedste øl.
1) Kingfisher – Indiens største og mest kendte øl er en pilsner med en sprød og lækker smag, der egner sig lige godt til krydrederetter som til fest eller tørst. Skabt i Sydindiens varme og afbalanceret til sydindisk mad.
2) Cobra – en ny øl skabt i det indiske miljø i London og siden eksporteret til Indien, hvor den i dag brygges af et ungt, hurtigtvoksende bryghus. Øllen er lidt mørkere og egner sig fortrinligt til de aromatiske, sydindiske retter.

THE SOUTH INDIAN’S BEER MENU – 76KR / 149 KR.

(Small 33cl: 2 øl, 76 kr. / Large 66cl: 2 øl, 149 kr.)

 

KINGFISHER ØL – Small 33cl: 39 kr. / Large 66cl: 79 kr.

COBRA ØL – Small 33cl: 39 kr. / Large 66cl: 79 kr.

COBRA ZERO ØL – Small 33cl: 39 kr.

COBRA EXTRA PREMIUM ØL – 75 cl: 119 kr.

25820

COCKTAILS

INDIAN SUMMER BOURBON – 75 kr.

En frisk sommer cocktail med en et godt spark af Bourbon Whiskey, der sødmes let af mixet med Limoncello, limejuice og aprikosmarmelade

FRESH MINT MOJITO – 77 kr.

Den klassiske mojito, indisk stil, med hvid rom, friske mynte- og korianderblade med et snært af ingefær

TAMARIND MARTINI (SPICY) – 77 kr.

Her er en drink til den der virkelig skal have det spicy. En cocktail med et godt kick af vodka mixet med tamarindkoncentrat, chili og en snært af lime på kanten af glasset. En drink der helt sikkert giver varme i kroppen

25820

I N D I S K   V A N D

INDISK HIMALAYAN NATURLIG MINERALVAND

Denne indiske naturlige mineralvand stammer fra regnen og sneen højt i Himalaya, som langsomt smelter og finder vej gennem godt 4.000 meter af Himalayas grundfjeld. Under denne rejse beriges vandet med essentielle mineraler, som bidrager til vandets behagelige smag. Himalayan Naturlig Mineralvand er internationalt certificeret i Tyskland, som gør den til en af de ganske få indiske naturlige mineralvand, som er tilgængelige udenfor Indien og som nu kan nydes her i restauranten.

Small: 50cl – 29 kr. / Large: 100cl – 34 kr.25820

K O L D E    D R I K K E

CHETTINAD SPICY KERNEMÆLK – 39 kr.

MANGO LASSI  – 39 kr.

SODAVAND – 29 kr.

DANSKVAND (M/U  CITRON)– 34 kr

ALM. POSTEVAND – 29 kr.

25820

T E ,   C H A I   &   K A F F E

TE – 25 kr.

Indien er en af verdens største te-nationer, og hele 70 procent af al te produceret i Indien drikkes af inderne selv. Lidt af de øvrige 30 procent venter på dig hos The South Indian. Spørg tjeneren til råds og hør, hvilke teer vi har i dag.

PANDIAN-FAMILIENS CHAI – 36 kr.

Traditionel indisk te-drik. Først koges te og krydderier, derefter blandes med varm mælk. Chai findes i et utal af varianter. Vores er The South Indian’s chai efter opskrift af restaurantens ejer Kannathasan Pandian, som – da han var fem år gammel – lærte at koge og blande chai i sine forældres restaurant i Sydindien. Siden læste han til ingeniør, men det er en anden historie.

AYURVEDIC SUKKU MALLI KAFFE  – 39 kr.

Special sydindisk urte afkog med mange helbredende egenskaber. Sukku er tørt ingefær og malli er koriander frø, ’derfor navnet Sukku-Malli’. En halv kop af denne afkog hjælper i tilfælde af forkælelse, tilstoppet næse, let feber og hovedpine.Deh hjælper også med fordøjelse. Giv dig selv en sund start på dagen

ESPRESSO – 29 kr./double 39 kr.

Varm, stærk og opkvikkende.

CAPPUCCINO – 29 kr.

Espresso i bunden, derpå varm, opskummet mælk med et passende drys af indisk kanel.

CAFFE LATTE – single-/dobbeltshot 29 kr./39 kr.

Den kreative klasses foretrukne. The South Indian’s caffe latte brygges for alle.

KAFFE – 27 kr.

God, groftmalet kaffe.

SYDINDISK FILTERKAFFE – 40 kr.

Oplev hvordan kaffen smager i Sydindien. Denne kaffe har intet at gøre med kaffefiltre, men laves i en stålbeholder med kogende vand og specialimporterede, groft malede indiske kaffebønner. Serveres blandet op med varm mælk og sukker. En indisk form for caffe latte, blød og mild i smagen, næsten som en dessert. En kaffespecialitet, du kun finder hos The South Indian.

fugl